Ge bort pengar i julklapp

Det är allt mer vanligt att önska sig pengar i julklapp. Det är en enkelt variant som gör att man kan köpa precis vad man själv vill ha. Dock så är det en väldigt tråkig julklapp att ge då det inte blir så mycket klappar under julgranen. Vi rekommenderar inte att man lånar pengar för att ge bort i julklapp, utan ge bara bort pengar om du anser dig ha råd. Oftast ger man pengar i ett kuvert eller liknande, vilket inte ser mycket ut bland barr och glittrande julkulor. För att underlätta julen både för den som önskar sig pengar och den som ska ge så har vi samlat ihop förslag till hur man kan ge pengar på ett mer kreativt sätt.

Lotter i julklapp

Det kan verka tråkigt att ge lotter då vinst är slumpbaserat, men skulle det bli vinst så kan den bli tusen gånger så stor som om man skulle ge kostnaden av lotterna. Att ge lotter kan man göra på olika sätt. Antingen så lägger man dem i en liten större kartong och slår in kartongen. På insidan av kartongen kan man tejpa fast lotterna så hela kartongen är klädd i lotter. Lägg sedan i en sten eller något annat som låter när man skakar för extra förvirring. Ett annat roligt sätt att ge lotter är att lägga dem i ett kuvert med mottagarens namn, sticka ett hål intill den övre kanten och trä igenom en tråd. Sedan kan man hänga upp kuvertet i julgranen som både julklapp och dekoration.

Att ge bort pengar i paket

Vill man istället enbart ge pengarna utan att köpa lotter eller liknande för variation så kan man göra precis som med lotterna. Klä en låda med pengar, lägga dem i ett kuvert och hänga det som dekoration i julgranen. Man kan också vika origami med pengarna. På så sätt kan man slå in en elefant, en groda, en stjärna eller ett hjärta. Många origami av pengar kräver enbart en eller några lappar. Vilken typ av lappar det är spelar ingen roll, men ju högra värde de har desto roligare för den som får elefanten. Även dessa kan man hänga i julgranen för att sedan säga vara en julklapp. Det kan dock kännas lite tråkigt att behöva vika upp origamin om den är extra noggrant vikt.

En annan variant att ge pengar är att slå in dem tillsammans med massor av papper, snören och andra saker som kan finnas i vägen vilket gör att mottagaren måste leta reda på sin julklapp – lite som en skattjakt. Vill du inte bara ge bort pengar kan du ge bort ett presentkort.

Här nedan har vi samlat julklappstips som har med pengar att göra – presentkort, spargrisar, plånböcker m.m:

Visar 1–16 av 58 resultat

Visar 1–16 av 58 resultat